Al langere tijd probeer ik een aantal dingen in mijn leven te veranderen. Ze bevallen me helemaal niet. Maar het lijkt wel of het allemaal alleen maar erger c.q. slechter wordt.

Ik wil afvallen. En kom juist aan.
Ik wil meer plezier. En trek me steeds meer terug.
Ik wil meer conditie. En traplopen wordt steeds lastiger.

Het lijkt wel alsof niets lukt. Ik zend blijkbaar niet uit wat ik wil uitzenden, want ik krijg iets anders dan ik wil. Daar zullen dus wel een aantal overtuigingen de oorzaak van zijn. Maar daar heb ik al zo vaak naar gekeken dat ik echt niet meer weet wat ik daar nog aan zou moeten doen.

Nadat ik laatst het boek “Leveraging the Universe” van Mike Dooley heb gelezen ben ik met zijn theorie aan de slag gegaan. De Wet van Aantrekking ken ik al jaren en die kennis gebruik ik. Meestal voor kleine dingen. Maar voor grotere veranderingen in mijn leven lukt het niet.
In zijn boek beschrijft Mike een stappenplan. Praktisch en simpel. Daar hou ik van. Maar het, voor mij, belangrijkste is dat hij zegt dat het ook werkt als je niet weet wat je precies wilt en dat feitelijk alleen het eindresultaat belangrijk is om je op te focussen. En vraag je vooral niet af hoe je dat dan moet bereiken, want dat regelt het Universum. Door zelf al allerlei details in te vullen beperk je juist het Universum om alles voor je regelen. Wat meestal gebeurt op een manier die je zelf echt nooit had kunnen bedenken.

Het eindresultaat dus. Ik ben mezelf elke avond tijdens het in slaap vallen gaan vertellen dat ik gelukkig, gezond en rijk ben. En die zin herhaalde ik totdat ik in slaap viel. Verder heb ik al die dingen die ik wil veranderen even gelaten voor wat ze zijn.

Gisteren had ik opeens door wat ik al die tijd gedaan heb.

Ik wil weer net zo slank zijn als 15 jaar geleden.
Ik wil weer net zo veel plezier hebben als 14 jaar geleden.
Ik wil weer net zo fit zijn als 10 jaar geleden.
En ga zo maar door.
Wat ik eigenlijk wilde was teruggaan naar het verleden. Terwijl ik tegelijkertijd wensen heb voor de toekomst. Geen wonder dat het allemaal niet lukt en ik voel dat ik vast zit. Probeer maar eens tegelijkertijd een stap naar voren en naar achter te zetten. Dat lukt dus niet. Je kunt niet vooruit naar het verleden.

Aan mij nu de keus, blijf ik vasthouden aan het verleden terug willen hebben of ga ik mijn toekomst creeĆ«ren? Die keus was makkelijk. Ik ga vooruit… naar de toekomst. En opeens voel ik me veel vrijer in hoe ik de dingen die ik doe doe. Voel ik dat ik elke minuut kan kiezen om dingen anders te doen en dat er een wereld aan mogelijkheden voor me open ligt.

Benieuwd waar ik terecht kom!