Tijdens een paar dagen Denemarken kon ik het natuurlijk niet laten om wat kringloopwinkels in te lopen. Het eerste wat me opviel was hoeveel kringloopwinkels er zijn en dat gewoon in de winkelstraten. Het tweede? De meeste verkopen bijna alleen maar kleding. Kleding in een veel betere staat dan in Nederland, zonder geurtjes en tegen ongeveer dezelfde prijzen als in Nederland.

De kleding heb ik verder laten hangen, maar toen ik een grote doos en een grote mand met serviesgoed zag staan was ik verkocht.

Omdat we de auto niet bij ons hadden heb ik het laten reserveren en dat bleek maar goed ook, want toen ik het ‘s

middags op ging halen bleek er iemand te zijn geweest die het ook heel graag wilde hebben.

Pas toen ik 2 dagen later thuis was heb ik alles uit de doos en mand gehaald en wist ik pas wat ik gekocht had. Een bijna compleet 12-persoons eetservies en een tot 8-persoons gereduceerd koffieservies.

Het is gemaakt door Eschenbach Bavaria uit Duitsland en gedecoreerd door Bucka & Nissen uit Denemarken.

En het bijzonderste aan het hele servies is dat vervolgens bleek dat mijn zus het ook heeft. Gekregen uit een erfenis. Dat had ik nooit kunnen verzinnen!