Ontvangen

Soms heb ik opeens door hoe ik weer (behoorlijk onbewust) vast zit in “kan niet”, “heb ik niet”, “lukt niet” en meer van dat soort negativiteit. En als ik het dan door heb dan kan ik dan niet altijd meteen veranderen. Als er dan wat inspiratie van buitenaf komt kan dat net genoeg zijn.
Zo ook afgelopen donderdag. Een lezing over geldloos denken. Ik ontdekte dat het tijd werd om het schakelaartje maar weer eens over te halen naar standje “ontvangen”. Het is elke keer weer mooi om te merken wat zo’n verandering in afstemming in gang zet.
Het is nu 4 dagen later en ik krijg net bericht dat ik met een enquete (die ik 3 weken geleden heb ingevuld) een kadobon heb gewonnen.
Is het toeval? Voor wie daar in gelooft zal het antwoord “ja” zijn. Maar maakt het iets uit?
Waar het om gaat is dat dat waar jij aandacht aan schenkt groeit. Je weet wel, al die rode auto’s die je opeens ziet, net nadat jij besloten hebt dat je een rode auto wilt kopen. En je kunt dit bewust inzetten als je iets wilt.
Soms werkt het niet. Althans, zo lijkt dat. Het zegt mij dat ik dan mijn energie steek in iets wat ik niet echt wil. Of, in het geval van mijn standje “ontvangen”, dat ik diep van binnen nog niet echt geloof dat er ook iets te ontvangen is voor mij. En dan is er nog wat werk aan de winkel.
Voor nu hoef ik er alleen maar van te genieten. Zodat er nog meer komt om te ontvangen.
Merk jij dat jou dit niet lukt? En heb je geen idee waarom? Of weet je wel hoe het komt, maar lukt het je niet dit te veranderen?
Laat het me weten, ik help je er graag mee.